EUROAKADEMIA
  Magyar    Szlovák     Bejelentkezés

  Menu
  » Rólunk
  » ECDL
  » EBC*L
  » ECL
  » Tanfolyamok
  » Oktatók
  » Galéria
  » Referenciák
  » Kapcsolat


ECDL

ECDL (European Computer Driving Licence)
Európai Számítógép-használói Jogosítvány

EUROAKADEMIA, mint ECDL vizsgaközpont 2005 óta működik és nyújt lehetőséget az ECDL - bizonyítvány megszerzésére a nyilvánosság és iskolák tanulói számára. A vizsgaközpontunkban a fennállásunk óta már több mint 1000 ECDL oklevelet adtunk át.

Az ECDL vizsgarendszert egy 1988-ban született ötlet alapján először Finnországban vezették be, 1994-ben. 1997-ben az EU, valamint a CEPIS (Council of European Professional Informatics Society) támogatásával létrejött a nemzetközi ECDL Alapítvány, amely máig 148 országban vezette be és felügyeli az ECDL rendszert. Az ECDL mára Európa szinte valamennyi országában elérhető és a kezdetek óta több Európán kívüli ország (Kanada, Dél-Afrika stb.) is csatlakozott: ezekben az országokban a vizsgarendszer neve ICDL, azaz Internatinal Computer Driving Licence.

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni.

Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű tagjává válhasson.

Az Európai Számítógép-használói Jogosítvány mára Európa legtöbb országában az informatikai írástudás legmegbízhatóbb fokmérőjévé vált és megbízható számítógép-használói ismereteket értenek alatta. Az ECDL bizonyítvány igazolja, hogy tulajdonosa képes a számítógép használatára a mindennapi életben, megfelelő ismertekkel és gyakorlattal rendelkezik az operációs rendszerek, szövegszerkesztő, táblázatkezelő, adatbázis-kezelő és prezentációkészítő programok használatáról, valamint képes információk keresésére és továbbítására az interneten keresztül. A vizsgarendszer az Európai Unió egyre jelentősebb támogatását élvezi, számos tagországban az ECDL az állam által hivatalosan elismert bizonyítvány. A bizonyítványt mindenki informatikai írástudásának elismeréseképpen kapja, álláskeresésnél ajánlólevélként szolgál, hiszen a munkáltató biztos lehet abban, hogy a bizonyítvány mögött biztos tudás áll.

A bizonyítvány iránt érdeklődőknek először vizsgakártyát kell váltani, majd sikeres vizsgát tenni az ECDL - modulokból / modulból. A vizsgák bármelyik vizsgaközpontban és bármilyen sorrendben letehetők, a sikertelen vizsgákat bármennyiszer meg lehet ismételni. Minden egyes sikeres modul után oklevél állítható ki. A vizsgánál a rendelkezésre álló idő 45 perc, kivétel az „Advanced” vizsgák, ahol 60 perc a rendelkezésre álló idő.

   


A vizsgaközpontunkban a következő ECDL- modulokból lehet vizsgázni:

  • Számítógépes alapismeretek
  • Operációs rendszerek (Microsoft Windows 10 SK)
  • Szövegszerkesztés (Microsoft Word 2016 SK)
  • Táblázatkezelés (Microsoft Excel 2016 SK)
  • Adatbázis-kezelés (Microsoft Access 2016 SK)
  • Prezentáció (Microsoft PowerPoint 2016 SK)
  • Információ és kommunikáció (Microsoft Internet Explorer 11, Microsoft Outlook 2016 SK)
  • IT biztonság (Microsoft Outlook 2016 SK, Microsoft Security Essentials 2013, IZArc 4.1.8)
  • Advanced Szövegszerkesztés (Microsoft Word 2016 SK)
  • Advanced Táblázatkezelés (Microsoft Excel 2016 SK)
  • Advanced Adatbázis-kezelés (Microsoft Access 2016 SK)
  • Advanced Prezentáció (Microsoft PowerPoint 2016 SK)

Az ECDL legfőbb célja az informatikai írástudás elterjesztése és annak elősegítése, hogy minél több ember válhasson az információs társadalom teljes értékű tagjává.

 

Bővebb információ itt található: www.ecdl.sk





   

Látogatók ma: 1
Tegnap: 16
Összesen eddig: 47434

Copyright © 1999 - 2024 www.euroakademia.net


Kapcsolat

EUROAKADEMIA
Poľná ul. 4559/49a
929 01 Dunajská Streda
E-mail: info@euroakademia.net
Tel.: +421 908 797 681